Så här jobbar Möbelbruket

Det industriella angreppssättet Möbelbruket har innebär att det krävs minst 25 st av en modell för att Möbelbruket ska åta sig uppdraget. Vi har delat upp rekonditioneringen i tre steg.

1. Obligatoriskt grund – tvätta, stabilisera och byta golvtassar

Vi stabiliserar, tvättar och byter golvtassar på alla stolar. Det gör vi för att säkerställa stolens fortsatta livslängd. Det är viktigt ur miljösynpunkt att stolens livslängd kan förlängas väsentligt därför är vår stabilisering en obligatorisk åtgärd. Frånpriset ni ser är att få grundmomentet genomfört.

2. Valbart – Klä om stolen i nytt tyg

Möbelbruket byter tyg och om nödvändigt även stolens polyeter. I vissa fall kan även träsitsen bytas om det krävs för stolens livslängd. De tyger Möbelbruket erbjuder som standard uppfyller alla EU Ecolabel eller Oeko-Tex. Vill du klä stolen med ett eget tyg går det också bra. Vårt krav är dock att även det tyget uppfyller EU Ecolabel eller likvärdig märkning. I priserna nedan ingår ny polyeter som uppfyller Möbelfaktas krav.

3. Valbart – Måla om stolen i ny färg

Möbelbruket slipar stolen och förbereder stolens yta för en ny lack. Därefter målar vi stolen i den kulör du valt. Möbelbruket erbjuder 5 st kulörer som standard men vi kan även erbjuda olika NCS-kulörer. De färger vi använder är vattenbaserade och klarar Möbelfaktas krav.

Offertförfrågan

När du fyllt i dina val har du ett preliminärt pris på din produkt som ger dig en bra indikation på vad priset per stol kommer att sluta på. Vill du göra en offertförfrågan så fyll i antal, kontaktuppgifter och skicka in, så återkommer vi med en offert. Stolarna är inte bokade i och med offerten. För att stolarna ska bokas upp för din räkning behöver vi en order. Köparen ska vara en juridisk organisation.

Order

Därefter lämnas ordern till en av våra samarbetspartners som kommer att genomföra rekonditioneringen och ha huvudansvaret gentemot er. Våra samarbetspartner har även ansvaret för kundkontakt, fakturering, efterservice och garantiåtagande.

Vid order utgår en förskottsbetalning på 20% för att reservera stolarna till dig. Max tid mellan order och leverans är 6 månader. Vid annulation av ordern inom 30 dagar betalas hela förskottet tillbaka. Mellan 31 - 90 månader betalas 50% tillbaka. Därefter betalas inte förskottet tillbaka. Annulation senare än 45 dagar innan leverans accepteras inte utan full betalning utgår.

Våra samarbetspartners

Företag som deltar i Möbelbruket har stor kunskap inom möbelproduktion av kvalitetsmöbler för offentlig miljö. Både industriellt och i unika specialuppdrag.